Termeni si Condiții

logo calendare foto       Termeni si Conditii Generale

Aspecte generale

Acesti Termeni si Conditii guverneaza relatia contractuala dintre CALENDARE FOTO (reprezentate de Stronec Print SRL, cu sediul in Aricestii Rahtivani nr 670 jud. Prahova, Reg. com.: J29/1189/2018, CIF: 39467380, email office@calendare-foto.ro)  in calitate de prestator de servicii online constand in imprimarea pe hartie a unor fotografii digitale si clientii persoane fizice si juridice care comanda aceste servicii prin intermediul Site-ului www.calendare-foto.ro. Clientii pot contacta prestatorul  folosind datele de contact din subsolul site-ului. Sesizarile si reclamatiile se depun la Serviciul Relatii cu Clientii, conform informatiilor afisate in mod vizibil in interiorul Paginii web.

Clientii persoane fizice care au calitatea de consumatori in intelesul legislatiei privind protectia consumatorului pot afla mai multe informatii despre drepturile lor in ceea ce priveste relatiile comerciale cu profesionistii accesand site-ul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului www.anpc.gov.ro precum si apeland la numarul de telefon- Telefonul Consumatorului- 0219551.

Termenii si Conditiile reprezinta relatia contractuala Calendare Foto si Clienti, realizata prin intermediul mijloacelor electronice si mai precis prin intermediul comenzilor plasate de Clienti accesand site-ul pentru serviciile si produsele descrise mai jos si respecta legislatia privind comertul electronic si legislatia privind protectia consumatorilor in cazul Clientilor persoane fizice.

 

Produse si Servicii oferite

CALENDARE FOTO pune la dispozitia Clientilor, prin intermediul site-ului, servicii de personalizare a calendarelor si fotocartilor cu fotografii proprii.

CALENDARE FOTO livreaza Clientului produsul final rezultat ca urmare a prestarii Serviciilor de digitalizare si transfer pe suport de hartie. Produsele sunt personalizate la cererea Clientului. Pentru scopul acestor Termeni si Conditii ne vom referi la produsele finale ca fiind Produsele.

 

Procesul de comanda

In vederea comandarii Serviciilor, Clientul are doua posibilitatea transmiterii unei comenzi online, utilizand formularul de comanda prevazut in Pagina web. Pentru scopul acestor Termeni si Conditii, ne vom referi in continuare la comanda plasata de Clienti ca fiind „Comanda”. Clientul poate retrage orice Comanda sau poate renunta la Comanda in orice moment inainte de finalizarea si transmiterea acesteia catre CALENDARE FOTO. De asemenea, atat CALENDARE FOTO cat si Clientul au posibilitatea de a stoca continutul Comenzii si de a printa in format de hartie atat Comanda cat si Termenii si Conditiile. CALENDARE FOTO recomanda Clientului sa verifice si sa corecteze continutul Comenzii inainte de finalizare si transmiterea catre CALENDARE FOTO.

CALENDARE FOTO solicita Clientului sa accepte Termenii si Conditiile prin mijloace electronice prin intermediul bifei care apare in Pagina web inainte de finalizarea Comenzii si transmiterea acesteia catre CALENDARE FOTO.

Imediat ce primeste Comanda, CALENDARE FOTO transmite catre Client un e-mail de confirmare a Comenzii in care descrie Serviciile comandate, pretul acestora (cu toate taxele incluse) si orice alte elemente esentiale pentru livrarea Produselor si executarea contractului („Confirmarea Comenzii”). Contractul intre Client si CALENDARE FOTO avand ca obiect prestarea Serviciilor si livrarea Produselor se considera incheiat la data la care Clientul primeste Confirmarea Comenzii la adresa de e-mail specificata in Comanda.

 

Preturi si termeni de plata

Pretul final al Produselor se calculeaza conform informatiilor listate in Site pentru fiecare produs. Pretul final al Produsulelor, incluzand tariful de transport (daca este cazul), tariful ambalajului si sunt afisate inainte de finalizarea procesului de plasare a Comenzii. Toate preturile sunt exprimate in LEI. Preturile nu contin TVA, societatea nefiind platitoare, insa sunt finale nesuferind nicio modificare fata de preturile afisate pe site.

In cazul in care din cauza erorilor Paginii web, pretul final al Produselor nu este calculat in mod corect, CALENDARE FOTO va informa Clientul despre acest aspect si totodata ii va comunica acestuia pretul corect in e-mailul de Confirmare a Comenzii. Contractul intre CALENDARE FOTO si Client se va considera incheiat la data la care CALENDARE FOTO primeste mailul de la Client prin care acesta din urma confirma ca este de acord cu pretul astfel recalculat. In cazul in care Clientul nu este de acord cu pretul recalculat si nu transmite CALENDARE FOTO aprobarea sa, CALENDARE FOTO va considera ca respectivul Client a renuntat la Comanda.

Clientul se obliga sa plateasca pretul Produselor comandate, fie in sistem ramburs daca respectivul Client a optat pentru livrarea prin curier, fie in punctual de lucru CALENDARE FOTO in cazul in care Clientul a optat pentru ridicarea personala a Produselor. In acest ultim caz, Clientul va prezenta Confirmarea Comenzii. De asemenea, Clientul poate opta sa plateasca pretul Produselor prin intermediul sistemului de plati online. In acest ultim caz, CALENDARE FOTO va livra Produsele dupa ce verifica efectuarea platii.

 

Conditii de livrare a Produselor

Clientul poate opta fie pentru livrarea Produselor prin intermediul firmelor de curierat cu care colaboreaza CALENDARE FOTO, fie pentru ridicarea personala a Produselor. In cazul in care CALENDARE FOTO nu livreaza Produsele conform termen de 7 zile, Clientul are dreptul sa refuze livrarea.

Produsele se considera livrate la data la care sunt predate persoanei Clientului sau persoanei desemnate de Client in acest sens, fie de catre curier, fie de catre reprezentantul CALENDARE FOTO

CALENDARE FOTO ramane raspunzator pentru viciile ascunse ale Produsului in conditiile Codului Civil. Clientul este obligat sa aduca la cunostinta CALENDARE FOTO viciile ascunse in termen de maxim 2 zile lucratoare de la data la care le-a cunoscut dar nu mai tarziu de implinirea unui termen de 1 an de la data livrarii.

CALENDARE FOTO acorda Clientului avantajul pastrarii Produselor comandate in propriile locatii pentru o perioada de maxim 1 luna de la data prevazuta pentru livrarea acestora, in cazul in care Clientul nu se prezinta pentru a ridica Produsele conform datei de livrare comunicata de CALENDARE FOTO. In cazul in care Clientul nu ridica Produsele in acest termen, CALENDARE FOTO va distruge Produsele si Clientul nu este indreptatit la a solicita predarea sau despagubiri. CALENDARE FOTO va pretinde insa Clientului o suma de 5 Lei pentru fiecare zi de depozitare a Produselor care se datoreaza incepand cu ziua care succede celei in care Clientul este solicitat sa se prezinte in vederea ridicarii Produselor/ziua in care urmeaza sa soseasca curierul pentru livrare. In cazul in care Clientul a optat pentru livrarea Produselor prin curier si nu se afla la adresa sau refuza in mod nejustificat preluarea Produselor, va plati atat pretul Produsului, cat si cheltuielile de depozitare si tariful de transport datorat pentru transmiterea acestuia prima si a doua oara.

 

Dreptul de retragere din contract

Prin intermediul acestor Termeni si Conditii, Clientul persoana fizica este informat ca nu beneficiaza de dreptul de a se retrage din contract dupa data livrarii Produselor, deoarece toate Produsele furnizate de CALENDARE FOTO prin intermediul Paginii web sunt personalizate si confectionate conform specificatiilor Clientului. Clientul nu beneficiaza de dreptul de retragere, in conformitate cu prevederile articolului 16 litera c) din OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii.

 

Garantia contra viciilor, garantia comerciala si garantia legala pentru conformitatea Produselor

Vicii aparente la momentul livrarii Produselor

In cazul in care la data livrarii, Clientul constata ca Produsele prezinta vicii aparente (Produsele nu corespund standardelor tehnologice de developare si procesare a fotografiilor digitale) va informa reprezentantii CALENDARE FOTO in acest sens utilizand datele de contact din subsolul site-ului, insa nu mai tarziu de 2 zile de la data livrarii. In cazul in care CALENDARE FOTO constata existenta viciilor aparente, va inlocui Produsul sau va remedia viciile in termen de maxim 15 zile de la sesizarea Clientului. Clientul nu va avea dreptul sa considere contractul incetat in cazul in care remedierea viciilor se efectueaza inlauntrul acestui termen.

Garantia legala pentru conformitate

CALENDARE FOTO este obligat sa respecte garantia legala pentru conformitatea Produselor in relatia cu Clientul persoana fizica, in conformitate cu Legea 449/2003 privind conformitatea produselor si garantiile asociate acestora. Produsele sunt considerate conforme la data livrarii acestora catre Client daca acestea corespund descrierii realizate de CALENDARE FOTO prin intermediul site-ului in ceea ce priveste Serviciile furnizate de CALENDARE FOTO si materialele utilizate pentru realizarea Produselor. Clientul persoana fizica poate sesiza CALENDARE FOTO o eventuala lipsa de conformitate a Produselor livrate fata de descrierea realizata de CALENDARE FOTO la momentul plasarii si confirmarii Comenzii, in termen de cel mult 2 luni de cand a luat la cunostinta de respectiva neconformitate, dar nu mai tarziu de expirarea unei perioade de 2 ani de la livrarea Produsului. Clientul are dreptul, fara nicio plata, la repararea sau inlocuirea Produsului (conform deciziei CALENDARE FOTO) in termen de maxim 15 zile de la aducerea la cunostinta CALENDARE FOTO a lipsei de conformitate. Clientul are dreptul sa considere contractul de vanzare cumparare incetat din culpa CALENDARE FOTO si sa i se restituie pretul platit daca CALENDARE FOTO nu repara/inlocuieste Produsul in termenul de 15 zile. Clientul nu are dreptul sa considere contractul de vanzare cumparare incetat daca lipsa de conformitate este minora.

Garantia comerciala

CALENDARE FOTO ofera o garantie comerciala/de satisfactie pentru Produse, conform celor mentionate in Pagina web, conform Legii 449/2003 privind conformitatea produselor si garantiile asociate acestora si articolului 1716 din Codul Civil. Termenul de garantie este de 1 an de la data livrarii Produsului pentru care CALENDARE FOTO acorda aceasta garantie. Clientul, persoana fizica sau juridica, poate sa contacteze reprezentantii CALENDARE FOTO cu privire la reclamatia privind Produsul comandat oricand inainte de expirarea termenului, mentionand defectul constatat si atasand Confirmarea Comenzii, cu conditia restituirii Produsului. CALENDARE FOTO va analiza Produsul si in cazul in care constata ca sesizarea Clientului este intemeiata, fie va reface Produsul si il va livra Clientului in mod gratuit, fie ii va rambursa Clientului pretul platit, in termen de maxim 15 zile de la inregistrarea sesizarii Clientului.

 

Protectia datelor cu caracter personal

CALENDARE FOTO prelucreaza date cu caracter personal despre Clienti in vederea procesarii Comenzilor si livrarii Produselor, precum si in vederea transmiterii de comunicari comerciale (de ex. newsletter) prin care ii sunt aduse Clientului la cunostinta diferite promotii si oferte referitoare la Produsele si Serviciile comercializate de CALENDARE FOTO). In acest sens, CALENDARE FOTO colecteaza date cu caracter personal cum ar fi numele si prenumele Clientului, adresa de livrare, adresa de e-mail si numarul de telefon, contul bancar in vederea efectuarii platilor on-line si numarul de card. De asemenea, in vederea imbunatatirii experientei de navigare pe Pagina web dar si in vederea oferirii de Produse cat mai aproape de gusturile si preferintele Clientului, CALENDARE FOTO foloseste cookies. Un cookie este un fișier de mici dimensiuni, in general alcatuit din litere și cifre care este descarcat in memoria PC-ului Clientului atunci cand utilizatorul acceseaza Site-ului. CALENDARE FOTO prelucreaza datele cu caracter personal ale Clientilor, inclusiv cookies, conform politicii privind prelucrarea datelor cu caracter personal care este afisata in mod separat in Pagina web cu respectarea Regulamentului UE nr. 679/2016 cunoscut sub denumirea de GDPR.

 

Clauze privind raspunderea

CALENDARE FOTO nu raspunde pentru deteriorarea sau pierderea datelor intervenita pe orice cai sau canale de transmitere / transmisie electronica care sunt proprietatea Clientului sau a tertelor persoane. In cazul in care informatiile transmise de catre Client sunt deteriorate din cauza mediilor de transmisie a datelor folosite de CALENDARE FOTO si/sau aflate sub controlul CALENDARE FOTO, CALENDARE FOTO este raspunzator fata de Client fie prin refacerea Comenzii fara plata suplimentara din partea Clientului, fie prin reducerea pretului Produsului daca Clientul agreeaza in acest sens. CALENDARE FOTO nu isi asuma raspunderea pentru completarea informatiilor solicitate in Comanda, proces care este integral in responsabilitatea si controlul Clientului (de ex. alegerea Produselor, dimensiunile acestora, tipul hartiei etc.). Clientul este singurul raspunzator pentru continutul imaginilor transmise catre CALENDARE FOTO in vederea personalizarii prin intermediul Serviciilor digitale si garanteaza ca aceste imagini nu au un continut ilegal si/sau imoral (de ex. continut pornografic, care evidentiaza sau induc consumul de substante psihotrope ilegale, fotografii cu continut antisemit, care indeamna la ura si razvratire etc.). CALENDARE FOTO are dreptul sa refuze prelucrarea si digitalizarea unor fotografii care au un continut vadit ilegal sau imoral si poate sesiza organele de drept penal, civil sau administrativ competente. Clientul va raspunde in fata instantelor de judecata de drept civil, penal sau administrativ in cazul unor litigii care implica natura continutului fotografiilor transmise spre prelucrare prin utilizarea Serviciilor.

 

Drepturi de proprietate intelectuala

Clientul declara si garanteaza ca este proprietarul drepturilor de autor asupra imaginilor/fotografiilor sau ca detine drepturi legale privind folosirea acestora, conform Legii 8/1996 privind protectia dreptului de autor. Prin executarea contractului dintre CALENDARE FOTO si Client nu se cesioneaza drepturi de autor asupra imaginilor. CALENDARE FOTO nu va folosi imaginile transmise de Clienti decat in scopul executarii Serviciilor si livrarii Produselor personalizate de Client si nu va multiplica, distribui, aduce la cunostinta publica aceste imagini, imprumuta, copia, inchiria sau realiza opere derivate. CALENDARE FOTO poate prezenta in portofoliul de Servicii imagini folosite pentru realizarea Produselor exclusiv in situatia in care va avea acceptul expres al Clientului in acest sens. CALENDARE FOTO detine insa dreptul de proprietate intelectuala/dreptul de autor asupra Produselor in ceea ce priveste modul de editare, culorile folosite, paginatia, modalitatea de colaj si in general cu privire la contributia CALENDARE FOTO in realizarea Produselor, conform legii privind drepturile de autor.

Clientul declara si garanteaza ca, urmare a prestarii Serviciilor, nu sunt afectate drepturi de autor ale altor persoane asupra fotografiilor transmise de Client. In cazul in care CALENDARE FOTO primeste reclamatii in acest sens sau face obiectul unor cereri in instanta introduse de persoane care se pretind lezate ca urmare a prelucrarii fotografiilor prin incalcarea unor drepturi de autor, Clientul va fi direct raspunzator fata de CALENDARE FOTO pentru orice prejudicii, daune si compensatii la care CALENDARE FOTO ar putea fi obligat din cauza incalcarii unor drepturi de autor asupra imaginilor. CALENDARE FOTO il ava anunta pe Client imediat ce primeste astfel de sesizari astfel incat Clientul sa inceapa in nume propriu negocieri pentru evitarea platii de compensatii sau, dupa caz, pentru efectuarea apararilor in instanta.

Continutul si design-ul Paginii web sunt protejate de dreptul de proprietate intelectuala/drepturi de autor si pot utiliza si afisa marci inregistrate si denumiri de afaceri / comerciale apartinand CALENDARE FOTO sau, dupa caz, tertelor persoane cu care CALENDARE FOTO colaboreaza. Continutul Paginii web incluzand fara a se limita la articole, desene sau modele, imagini, ilustratii, texte, stilistica, imagine comerciala, componenta software cum ar fi software-ul de comanda, continut video, este protejat de drepturi de proprietate intelectuala apartinand CALENDARE FOTO sau tertelor persoane. Copierea, multiplicarea, imprumutul, realizarea de opere derivate, distribuirea sau aducerea la cunostinta publicului a acestui continut constituie o incalcare a drepturilor de proprietate intelectuala si raspunderea civila/materiala, administrativa si/sau penala, dupa caz.

 

Legea aplicabila. Jurisdictie

Contractul incheiat prin mijloace electronice intre CALENDARE FOTO si Client si care este guvernat de acesti Termeni si Conditii se interpreteaza si se executa conform legii din Romania. Orice conflict privind interpretarea sau executarea contractului incheiat intre CALENDARE FOTO si Client se solutioneaza de instantele competente din Romania.

Clientii persoane fizice, in calitatea lor de consumatori, pot recurge la un mecanism alternativ de solutionare a litigiilor cu CALENDARE FOTO, apeland la Directia de Solutionare Alternativa a Litigiilor constituita in cadrul ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor), in cazul in care litigiul nu a putut fi solutionat pe cale amiabila. Informatii privind accesul consumatorului la aceasta procedura alternativa de solutionare a litigiilor pot fi gasite la http://www.anpc.gov.ro/articol/935/ce-inseamna-sal. Procedura este reglementata de Ordonanta Guvernului nr. 38/2015 privind solutionarea alternativa a litigiilor dintre consumatori si comercianti.

 

Solutionarea reclamatiilor

Orice reclamatii si sesizari din partea Clientilor se transmit catre CALENDARE FOTO folosind datele de contact din subsolul site-ului. In functie de complexitatea subiectului reclamatiei, reprezentantii CALENDARE FOTO vor informa Clientul cu privire la termenul de solutionare. In cazul in care Clientul nu este multumit de solutia propusa de reprezentantii CALENDARE FOTO se pot adresa autoritatilor administrative competente precum si instantelor de judecata.

 

Clauze generale

Termenii si Conditiile sunt redactati in limba romana si se completeaza cu informatiile despre Servicii, preturi, termeni de livrare, procedura de comanda afisate in sectiuni vizibile in interiorul site-ului. In caz de discrepante intre prevederile Termenilor si Conditiilor si prevederile rubricilor mentionate mai sus, prevaleaza acestea din urma. CALENDARE FOTO poate modifica unilateral Termenii si Conditiile si va afisa noile versiuni in Site. Comenzile transmise de Clienti sunt guvernate de prevederile verisunii Termenilor si Conditiilor afisati in Site la data transmiterii Comenzii, indiferent de modificarea ulterioara a acestora de catre CALENDARE FOTO.

 

Comentariile sunt închise.